Tuesday, 4 March 2014

Restoren Cina Muslim Bangi Gateway

Smoke Duck @ BEBEK

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Terliur tak korang tgok itik kat atas nih?.  Sy sampai sekarang masih teringat lagi kesedapan masakan ini. Masa ni pergi dengan sorang bekas kawan sepejabat.  Keluar dari opis tak tau nak pergi mana, kami pergi le Bangi Gateway.  Pusing2 cari tempat makan, kami tertarik dengan kedai makan ini.  Kat level 1, naik eskeletor akan terus jumpa restoran ini.  Rasanya ada signboard Restoren Cina Muslim boleh nampak dari bawah.  




Restoren dia besar jgklah, ramai orang masuk restoren ni pelbagai bangsa ada.  Terutama masa makan tengahari le ramai orang, tapi xde le sampai beratur nak masuk.  Tempat duduk pun banyak dan selesa nak makan kat sini.  Rasanya kat Bangi ni dah ramai restorent cina muslim.

Homst chinese muslim cuisine 


Tu buku menu, ada pelbagai jenis makanan ada dalam menu.  Kami confuse nak order yg mana, tanya le kat adik pelayan tuh mknan apa yang salu org order.  Adik tu cadangkan Smoke Duck yang no 32 tuh.  Ramah adik ni.  Jadi kami pun order smoke duck, sayur,  tauhu, nasi putih dan air.





Suker le restoren ni.  Walaupun kami sempat merasa beberapa hidangan saja tapi sumer hidangan yang kami order sumer sedap.  Agak mahal untuk makan tenghari setiap hari tapi kalo ada hari istimewa boleh le pergikan.  Tempat pun ok dan selesa, parking pun banyak kat Bangi Gateway ni....setakat inilah kan.  Tak tau le kalo tetiba ada restoren mamak tetiba ada....mmg confirm jem.  Kat BG ni dah byk kedai bukak tapi ada jgk kedai yang masih xde penghuni.  Setakat ni kedai2 kat sini macam best walaupun kecik aje bangunan dia.  :)

Semestinya restorent ni tempat kena repeat nih.  Insyallah kalo ada rezeki nanti boleh pergi makan sini lagi, mencuba menu yang lain pula.  Ok kengkawan, kalo ada kelapangan boleh le korang try restoren ni plak yea.  Entry sambungan Bali ari tuh bila ntah nak buat nyer....entry hari tu pun seminggu baru siap.  


3 comments:

  1. As Salam Bai,

    HOMST ni antara port peberet geng kami lepak mkn. Salu g yg kat Shah Alam ni. Sedap2 suma menu nya. Puas hati lah mkn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Kaksu,

      Ye ke Kaksu?. Ada cawangan tempat lain yea....yg kat BG ni baru bukak. Ooooo...padan le sedap, dah femes rupanya. :) Apa lg menu yg best?

      Delete

  2. Byk menu best and salu ripit order if g situ. Ksu baru ingat penah buat entry psl Homst ni gak.
    http://suterazen.blogspot.com/2011/10/chinese-muslim-restaurant-homst.html

    ReplyDelete