Wednesday, 31 July 2013

Persiapan raya 2013 dan aktiviti cuti panjang

Assalammualaikum

Cuti Nuzul Quran lepas jatuh pada hari jumaat.  Sakan le bercuti 3 hari direct.  Masa hari khamis tu rasa lama nyer cuti, tak tau nak buat apa.

Jadik hari jumaat tu daku pergi le ke IKEA Damansara, kalo pergi sabtu takut ramai orang.  Hubby ckp kuar awal coz takut jem jgk coz orang Selangor mungkin dtg shopping g KL.  Daku xde le kuar awal sgt coz xmo bertembung dgn orang yg keluar pergi keje.  Sampai IKEA sebelum jam 12.00 tghari, syukur ada le jgk parking walaupun ramailah jugak orang.  Sebelum tuh mmg dah cuci mata dah tgok katalog online IKEA, klik sini.  Sampai jek terus pergi ke bawah ambik brg, xsanggup dah nak pusing2 showroom dah.

Mula2 nak beli ni jek tuk letak kuih ke apa...last2 beli nih
-
-
-
-
-
-
-




Daku g sini semata2 nak cari pinggan tuk letak kuih dan dah rindu nak pergi IKEA.  Sambil2 tu membelikan kiriman adik sy yg nak minta belikan periuk belanga.  Itu je le yang daku salu beli brg IKEA pun coz daku suker beli barang kaca dan kat sini pun mmg murah. Cuma nak membawak balik Sabah tu le yg hazab skit.  Terpaksa minta tlg hubby bawakkan separuh nanti.

Sabtu plak pergi Jln TAR nak g beli manik tuk baju raya.  Sempat jgk ke Habib Semua House.  Nampaknya harga emas dah naik perlahan2 masa2 nak raya ni.  Sikit punya ramai orang, sampai nak membeli pun kena tunggu le org habis beli coz seorg salesgirl akan layan 1 customer jek.

Lepas tu daku menapak ke Ariani plak.  Puuuuuuunnnnnn ada sale jugak. Nampaknya tudung Ariani ni ada berlaku penurunan harga sedikit le rasanya, mungkin dah byk persaingan kot. Sekarang ni daku suker tempah baju, pahtu tudung guna tudung lama jek.  Jadi kali ni daku beli le sehelai tudung schiffon color blocking, boleh tahan jugak kain dia ok dan selesa pakai.  Nak beli tudung baju raya lain, baju plak xambik lagi dari tailor.  Tak pe le, beli kat Ariani Bangi je pun ok.

Ahad plak g teman hubby tgok wayang Wolverin ke apa ntah tajuk dia. Best jgk filem ni, citer byk kat Jepun.  Ptg pergi PARAM stadium.  Hubby xnak mkn yg berempah, lastly belikan dia ayam golek.  Hmmmm tak best sgt le ayam golek dia.  Daku plak beli sup gearbox kambing, mmg dari mula posa lagi terskodeng nak makan.  Ada 2-3 tempat yg jual tapi sbb byk lagi mknan nak beli, jadi baru le kali ni beli.  Lgpun terfikir masa tuh, eehhhhh ada isi ke nak mkn nyer.  Rupanya ada jek isi nyer dan orang yg jual ni sebenarnya ada jual kat kedai area OldTown kat Dataran Dwitasik tuh, dekat2 dgn area Bank Islam katanya.  Bagus...bagus, kalo dah ada kedai mesti sedap nih kan.   Dah byk kali pergi situ tapi tak pasti kedai yg mana, mungkin dia just buka booth kat dalam kedai orang kot.  Pas raya ni kalo rindu kena cari le kedainya yang mana satu.  Rasa pun sedap, lebih sedap dari sup2 pelbagai part lembu yang sebelum ni. Daku mmg penggemar kambing...harus le suker.



Bersememeh tepi sebab masukkan dalam microwave


Kambing


Rupa2nya hubby pun suker makan, oklah lain kali boleh pujuk2 dia pergi lagi.  Biasanya kalo daku beli sup mesti ada jek komen 'byk ajinomoto le, tadak rasa le bla bla bla'.  Tp yg ni mmg sedap, rasanya pun tak de le rasa kambing sgt dan sup dia pun sedap. Terus ayam golek dia tak pandang dah.  Disediakan straw jgk untuk sedut isi dalam tulang tuh  :) Yummyyyy....

Isnin tghari sempat berlari kejap ke kajang ambik baju dan alang2 nak isi minyak, sempat cencelok kejap ke Ariani Bangi.  Best le Ariani skrg ni, ada yg dia kasi best buy tudung RM100 untuk 3 tudung plain biasa. Tudung schiffon beli 3 RM200. Cuma dah ramai orang pilih2, xbyk warna tinggal.  Kalo beli sehelai mmg agak mahal tapi nak membeli sekali 3 tuh mmg fikir jgk 23x.  Masa pilih ada nampak warna purple, bila dtg balik dah xde.  Tak jadik le beli tudung ni, sy pergi Gulatis plak tgok tudung Alia.  Beli tudung sciffon je le kat sini, boleh dapat tudung yg berbatu2 mengerlip yg agak murah jgk.  Banyak nyer bajet beli tudung tahun ni, xpe le hubby pun ada kasi duit tuk shopping raya.  :)

Dihujung2 posa ni hubby byk berbuka kat luar.  Ok jgk boleh le daku settlekan apa2 yg patut.  Nak kemas rumah supaya balik KL nanti xde le semak mata tgok rumah.  Lepas ni dah lega coz byk bende dah settle. Boleh balik raya dgn gumbira..yayyayayayay.  Harapnya pokok2 tuh survive le masa musim raya ni.


Hubby bawa dari opis..sedap kek lapis nih, bila tanya sape kasi, dia jawab 'ada org buang!'...sabor je le

Jommmmmm balik kg!!!!

OK kengkawan jumpa lagi lepas raya yea

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN


Monday, 29 July 2013

Jahit Crumble Manik: Baju raya merah + gold


Assalammualaikum kengkawan

Tinggal 2 minggu lagi raya kan, tak sabar dah nak balik Sipitang minggu depan.  Tahun ni giliran beraya kat Sabah plak, tahun lepas dah beraya kat Rompin.  Bila beraya di Sipitang, cuti mmg lama skit le. Nak bawak baju raya lebih tahun ni coz kat kg biasa panas dan malam pun kekadang pergi beraya jgk.  Kat kg mmg kemeriahan raya tuh sangat2 terasa, boleh ckp yang rumah sentiasa ada tetamu sepanjang 3 hari raya tuh.  Kebiasaan family beraya satu keluarga.  Tapi kalo jiran2 tuh ada jugak le yang dtg dgn kengkawan jek.  Rasanya sy lebih prefer dtg dgn family kot coz bebudak ni dtg biasa nak kumpul duit raya jek.  Kami pun biasanya akan dtg beraya ke rumah orang segerombongan.  Heheheheee...

Ni tgh busy siapkan jahit crumble manik tuk baju raya sendiri.  Tema tahun ni merah + gold.  Selain itu ada jugak baju lain.  Baju ni nak pakai raya pertama, harus le mengerlip skit.  Sebelum ni ada jugak buat entry pasal jahit manik ni, boleh click kat list belah kanan blog sy ni yea.  Lepas jahit sy sapukan pewarna kuku supaya jahitan dia tak tercabut.  Mula2 nak letak manik tabur merah dan gold tapi bila letak merah tak berapa nak nampak, jadik letak yg gold saja. 


Buat yg ni yg simple jek coz kalo sarat sgt nanti berat plak.  Mula jahit sebelum raya lagi tapi tiba nak jahit manik tabur tuh, manik2 kecil plak xde. Jadi sabtu lepas daku mengharungi ribuan orang kat Jalan TAR tuh.  Lgpun nak jugak merasa kemeriahan sempena nak sambut raya kan.  Ya Allah, mmg teruk sgt...nak berjln pun susah!!!!!.  Paling banyak orang kat jalan depan Semua House tu le coz kat jln siar kaki ada gerai2.  Ada jugak RELA jaga tapi dah org ramai sgt tetap le jem jgk.  Best le shopping masa ni coz byk pilihan, mungkin kena pergi masa hari keje kalo betul2 nak membeli.  Sesak2 ni risau jgk dengan penyeluk saku.

Daku sebenarnya nak cari makanan kat pasar malam kat situ tapi dah tak larat le sy nak bersesak2 kat situ Dari Kedai Bunga Reben tu sy lalu kat jln utama depan Globe lepas tu lalu lorong ke Masjid India.  Mmg sangat2 meriah le kalo nak tengok orang ramai shopping sakan persiapan raya tapi daku cepat2 nak balik coz takut nanti hujan plak.




Kat LRT beratur nak beli tiket pun sikit punya panjang.  Sogo daku xpergi pun, malas nak pergi coz tau mesti sesak giler. Dah le bersesak2 pahtu nak byr pun kena beratur panjang, xsanggup oooo.  Mmg raya ni xde pun nak shopping sgt.  Sempat pergi ke Ariani jek beli tudung schiffon.  Oklah, layan gambar2 jahitan CM ni yea kengkawan.

Selamat Hari Raya sy ucapkan kepada kawan-kawan semua.  Maafkan keterlanjuran kata semasa kita saling mengenali ni.  Kepada yang memandu balik kampung tu, hati-hati memandu di jalan raya.  Semoga kita dapat menyambut hari raya kali ini dengan penuh gembira dan berjumpa dengan ibu bapa dan keluarga yg tersayang.  Maaf Zahir dan Batin.


Dah siap!


Monday, 22 July 2013

Menu berbuka separuh bulan Ramadhan


Assalammualaikum

Masa bulan ramadhan ni banyak betul orang upload makanan, banyak jenis dan menyelerakan sumer.  Tahun ni rasanya lebih relaks banding tahun lepas.  Almaklumlah dah kira 3 tahun dah berbuka dgn hubby, dah tau dah apa yang dia suke dan apa yang dia xsuka.

Ingat lagi beberapa tahun yang lepas mmg salu benor daku berborak dgn kaksu tiap hari tanya menu berbuka apa yang sesuai dgn selera pantai timur.  Kaksu kelantan, hubby terengganu...kira dekat2 le tuh.  Kaksu siap kasi resepi dari resepi nasi dagang sampai le ke resepi sambal kicap yg buat cecah kerang rebus tuh.  Punya le kan, tak nak jgk tgok kat internet coz sy pernah masak lemak cili api ala-ala negeri sembilan.  Sekali, hubby mmg tak nak mkn...punya le sedih.  Jadi lepas tuh sumer resepi mesti mengambil kira ttg selera orang pantai timur yea.


Jadi terhasillah jadual masak selama sebulan macam kat atas nih.  Hubby jenis cepat boring, jadik mmg dia xmkn le kalo hari ni masak udang, esok makan udang jgk dia xmo.  Jadi sy pandai2 le selang selikan dgn ayam ke daging ke.  Laut dan darat plak xleh campur...byk betul pantang larangnya.  Ada pernah sekali tu sy cadang nak masak nasik tomato, sekali dia ckp xmo nasi tomato...tak makan..dia ckp nak ayam goreng kunyit jek.  Goreng kunyit plak kena potong kecik2 dan kena goreng garing2, jadik daku biasanya angkat sebelum ayam tuh rentung!!!.  Pernah sekali dia xnak mkn udang yg sy goreng coz xrangup, terpaksa le daku g dapur balik g goreng sampai rangup krup kurp...

 Jus kurma = kurma + susu + madu + air.  Sedap rupanya...sy blend jek sumer



Tapi itu dulu, masa tgh dalam mencari keserasian lagi.  Tapi selepas byk kali daku merajuk dan piring terbang mcm UFO, sekarang ni hubby dah cool down dah.  Daku pun dah byk berubah ke arah cita rasa dia. Byk dah masakan pantai timur dah reti masak skit2 walaupun nasi dagang pun confirm tak pas lagi.

Hmmmm...bulan posa tahun ni tersgt le malas nyer.  Biasa daku beli lauk sikit kat luar pahtu tambah2 le apa yg patut.  Masak masakan yang simple2 jek tuk tambah macam goreng sayur, goreng udang, ulam etc etc.  Jadi banyak le skit hidangan atas meja kan. Tak larat le nak bersilat kat dapur,  kang azan dah bunyik tapi masak pun tak siap lagi.  Sekarang ni tiap mlm mkn nasi coz pepagi hubby nak makan cereal jek. Senang2, tak yah susah2 nak sediakan sahur tuk dia.




Sekarang ni dah masuk minggu ke-3, biasa mmg hubby byk program berbuka kat luar le.  Daku plak tengah fikir nak buat kuih ke tidak.  Ada kawan sesiap dah nak order kalo daku buat kuih.  Dia ckp kuih tart sy sedap dan gebu.  Hahahahahaaa...dulu mmg daku ada g kursus buat tart nenas pun.  Dah byk kali dah buat try and error. Ehhh...di atas dan bawah ni gambar berbuka posa kami, compile untuk setengah bulan.  Punya le pemalas...yelah kan, kami dua orang jek, byk mana je le juadah kami.  Hubby plak rajin pesan jgn membazir, lg le kena hati2 bila nak membeli.

Tgh mencari tempat berbuka posa ngan hubby nih.  Ajak dia pegi lepas terawih je le, kurang skit sesak.  Kalo sesak2 ni fening pola, perut plak lapar senang jek nak mengamuk...





Ni je le yg sempat ambik gambar setakat ni.  Yang lain, dah kenyang2 baru menyesal tak ambik gambar..  Tahun ni mmg tahun paling malas nak masak.  Lgpun g pak aji salu jek lauk pauk basah habis stok.  Daku dari awal puasa hari tu cari kerang xjumpa2!!!



Sunday, 14 July 2013

3rd Anniversary: Ikan di laut asam di darat



Assalamualaikum

Bulan Jun adalah bulan yg agak istimewa sebab bulan ni adalah anniversary kami dan birthday saya.  Sy mmg tak ingat tarikh anniversary sebab tengah sibuk uruskan kursus 5S. Kehulu hilir sorang2 uruskan dewan kuliah, kerusi meja, makanan, ke Unit Latihan etc.  Pagi 17hb tu kawan sy Hanum wish happy anniversary, baru sy tersedar.  Betul-betul lupa daaa. TQ Hanum!!  Kalo kengkawan nak tengok citer2 pasal kenduri kawin simple kami kat Sipitang sana, boleh klik sini dan sini. Mesti korang biasa dengar kan tuan punya blog tuh, tuan punya blog tu adalah kawan suami sy. Biasa kalo kami blik sabah mmg suami sy akan pergi makan2 ngan dorang.  Abg ni mmg best, cian berpeluh2 dia ambik gambar kami.  Tq so much...:)



Balik rumah terus sy tanya hubby adakah dia ingat hari ni anniversary kami.  Tak pasti dia ingat ke tidak tapi rasanya dia ingat.  18hb sy hantar hubby g BTS-TBS coz hubby nak pergi jauh bercuti.  Tiap2 tahun hubby mmg xpernah lagi miss kasi hadiah kat sy.  Bulan lepas dia dah kasi kain dah tuk raya tapi xsempat dah nak hantar coz tailor yg biasa jahit tuh dah tutup tempahan.  Lgpun sy dah hantar 2 baju ke DZul classic coz nak tunggu dia kasi kain lambat sgt.  Upah jahit baju sekarang ni sgt mahal kan, hanya mampu hantar 2 helai jek tahun ni.  Sy berazam lepas raya nanti nak belajar jahit baju kurang sendirilah, mana le sanggup..beli kain rm50 tapi upah jahit dah rm90. At least baju kurung yg cotton boleh le jahit sendiri nanti.

Terasa sedih plak berpisah sementara ngan hubby ni.  Sebelum ni dia ada le jgk pergi tapi tak penah lebih dari seminggu.  Ni hampir 3 minggu dia xde kat rumah.  Tapi rasa macam best plak coz boleh tunggang langgang suker hati kat rumah. :)

Balik dari antar hubby terus blik rumah.  Tetiba dpt whatsapp dari hubby suh ambik kotak hadiah dan kotak pos kat bilik study dia.  Bila bukak je.......




Tak sangkap hubby g tempah album kawin ni.  Dah 3 tahun kawin baru le ada album kawin.  Dulu masa kami kawin kamera hubby kena curik masa balik dari Manila.  Habis gambar kawin kami sumer hilang.  Nasib baik kamera kawan dia yang jadi jurugambar kawin kami ada byk lagi gambar.  Tapi tetap sedih coz byk gambar family dia dan gambar kami berposing2 kat Esplanade Sipitang hilang.  Memasing xde mood nak buat album kawin.  Tak pasti berapa harga tapi rasanya hubby ambik online.

Tetiba dapat 2 kain lagi tuk baju...yea..yea..  Baru terfikir nak pergi Kunming ke, Guangzhou ke nak g cari sutera china dan cotton coz baju-baju yg beli kat Bukit tinggi hari tu dah tinggal beberapa helai je lagi.  Confirm sampai hujung tahun dah habis tempah.  Susah nak cari cotton yang berkualiti, lgpun sy suker g pilih sendiri.  Pahtu terus beli byk2 tuk 2-3 tahun pakai punya. :)  Sy berkenan betul dengan sutera china yang beli kat Beijing dulu, beli harga RM140 tuk 4 meter tapi mmg sgt elok kain nyer.


Ohhh...ni adalah gambar pokok jambu air sy yg tanam dalam pasu.  Bila keje bangi ni, sumer orang mcm dok rumah teres jek.  Bila daku g tunjuk pokok jambu air dalam pasu yang berbuah, sumer orang macam xpercaya.  Syukur bila buah yang hari tu dah habis masak, dia mula berbunga balik.  Seronok le macam ni kalo xputus buah jambu nyer.  Tapi biasa le, dah dok dalam pasu terhad le buah nyer.  Sekali berbunga ada le dalam 3-4 tangkai.  Setangkai ada dalam 8 bijik yg biasanya sy akan buangkan jadik 5-6 bijik supaya buah dia besar2.  Sy ada tanam ciku jugak dalam pasu, memlm gaduh ngan kutu putih tuh.  Harapnya cepat le ciku ni masak.  Lepas dah buang kutu2 putih tuh, baru le tumbuh daun baru n putik buah yg baru.


Bila dok dekat2 asyik gaduh tapi bila dok jauh rindu-rinduan plak.  Tiap2 hari dok whasapps ngan hubby tanya dia dah kat mana.  :)

Tapi sekarang hubby dah balik selepas berkelana hampir 3 minggu ikut Kelana Convoy.  Sape yg berminat nak joint, sila google KC yer, ada blog dan ada FB jgk.  Daku tak boleh ikut coz byk lagi komitment duit nak kena sediakan untuk rumah baru kat PS2.  Ini le pengorbanan namanya kan, tak semua bende kita boleh dapat.  Kekadang kena lepaskan yg lain untuk dapatkan yg lain.  Tapi tak le sedih sgt kena tinggal coz hubby dengan murah hatinya nak tlg shoppingkan kat sana.  Syukur alhamdulilah, dapat jgk beli Coach kat sana dgn harga yg berpatutan.  Sekarang baru sy memahami kenapa org ada-ada suker sgt shopping kat Paris.  Kebetulan rezeki masa hubby kat Paris tu tgh ada summer sale. LV, Longchamp, Coach antara brand yg boleh dapat murah kat situ.  Nak tgok harga LV, boleh bukak website LV, mmg harga butik sama jek dgn harga ngan dalam website tuh.  Hubby ckp Prada asal Italy, kalo kat Italy boleh shopping Prada, Prada lebih kurang LV le jgk harganya. Tapi tidak le nak shopping yg mahal2 sgt. Yg biasa2 sudah!!

 Dlm dilema jgk nak beli coz tgh fikir emas pun tgh murah skrg ni kan, tapi bila jumpa Coach yang harga bawah rm500, terus minta hubby belikan jek.  Mula2 tuh kirim Longchamp jek, lastly dapat dua-dua.  Yayayayay...  Lgpun hubby mmg salu pandang rendah ngan henbeg daku yg dah berusia 4 tahun tuh.  Kawan sy plak ckp (tuan punya LV kat bawah ni) 'Bai, tlg le tukar hendbag baru'.  Tukarlah kan...  

Ni org punya, saja nak letak buat kenangan tp serius mmg cantik dan murah banding KL, hubby ckp dia beratur 2 jam tuk masuk butik LV.  Tunggu le rumah VA habis bayar dulu dalam 18 tahun lagik baru daku g pertimbangkan beli henbeg LV nih...huhuhuhu..


Wednesday, 10 July 2013

New members in de house



Salam kengkawan

Jumaat hari tu ada family kakak sy dan adik sy datang bertandang dari Perak.  Seronok le dorang dtg, boleh bersantai bersama2.  Kebetulan kakak sy dtg bawak sekali MIL dia yg 1st time dtg KL.  MIL dia balik sama dgn adik sy yg dah abis study tuh.  Kira adik sy jadik bodyguard le, patut stay Perak sampai raya tapi tau je le kan orang tua mana nak dok lama dok org, rindu jgk dgn rumah sendiri yg dah lama ditinggalkan.





Sabtu tu sy ngan adik sy pergi ke Floria Putrajaya. Family kakak sy ckp nak jln g KLCC. jadik kami orang bujang dan yg tak berapa bujang ni pergi le membawa diri.  Tema tahun ni orkid, tapi byk bunga2 yg dah layu coz dekat nak abis pesta.  Tapi mmg tetap meriah macam biasa le. Sy cuma pergi dlm khemah, pergi bekfast dan pergi tempat jual pokok + bunga je.  Tak larat nak pergi ke belakang2 area tasik tuh.  Berkenan dengan pokok mangga harum manis dan limau kasturi.  Sy nak cari limau kasturi yang buah dia besar2 tuh, xmo yg biasa2 tuh.  Dah lama pokok kasturi sy mati tak berganti2.  Adik sy sponsor anak pokok harum manis coz dah lama suh dia cari kat Perlis tak jumpa2, tapi dia nak pokok tuh dinamakan sempena nama dia plak...hampehhh..

 Anak harum manis, tanah xcukup plak

Dah masukkan dalam pasu dah sumer, supaya cepat membesar

Balik tu terus g servis kereta coz perasan tayar kete macam dah merekah dan lately suker sgt habis angin.  Melayang le RM1k servis + tukar 2 tayar depan.

Bila balik, rupa2nya kakak sy sefamily elok jek dok kat umah.  Rupanya tak berani nak drive g KLCC, tak reti nak parking.  Ingatkan ada GPS ni dorang tak kisah g mana2 sendiri.  Jadi sy pun bawak le dorang g KLCC.  Bila nak naik eskalator, baru abg ipar sy bgtau yang mak dia tak berani nak eskalator plak...ahhhhh sudah.  Sy masa tu dah selamat naik eskalator dah.  Dipujuk2 selama 15 minit pun xberani jugak, lif plak xde.  Pahtu sy pun pegang MIL belah kiri dan abg ipar pegang belah kanan, abg ipar tarik tapi MIL tak nak pergi, naik le abg ipar sy sensorang tinggalkan mak dia ngan saya.  Tetiba ada sorang perempuan cina tlg pegang MIL dan kami naik le eskalator sesama, tetiba MIL mcm nak tumbang kebelakang..kami dah terjerit dah, ada plak sorang india kat belakang lari tlg sambut.  Dramatik betul...betul2 1malaysia.  Adik sy terkejut jugak, dia tak sangka begitu helpful orang KL ni.  Sy ckp mmg orang KL ni tak peramah dan tak mesra sgt mcm orang kg tapi dorang ni suke tlg tak kira bangsa dan agama. Tu le istimewanya kami!!! :)

Kami pusing2 taman kejap pahtu pening dok perah pala caner nak bawak turun balik ke parking MIL ni.  Turun lagi scarykan banding naik. Jadik kami pun terus pergi turun guna tangga, sampai kat P1 tak leh plak bukak pintu emergency dia, turun le kami ke P2 baru boleh keluar.  Selepas tu kami naik ikut laluan kereta untuk ke P1, iaitu lalu kat divider jalan, mmg sgt kelakar memasing gelak jek.  Malam singgah Jusco Maluri makan.  Malamnya anak buah BIL plak dtg coz windu nak jumpa neneknya nih.

Pagi tu kami masing2 berurut coz anak buah BIL ni ada pergi kursus urut mengurut ni dan mmg part time dia mengurut orang. Sy ckp ngan dia nak urut untuk mengandung punya, sakit plak masa dia naikkan peranakan tuh.  Sebelum ni nak g berurut kat area rumah tu tapi makcik tuh suh dtg ngan laki nak berkenalan dulu dan nanti kena dtg balik berurut masa 1st day period.  Hmmmm kalo yg melibatkan laki ni le yg payah ni, nak tunggu dia free pun satu hal.  Tu yang dok tertangguh tuh, kalo boleh pergi sendiri2, esok nya mmg daku dah terpacak dah kat depan umah tukang urut tuh dah.





Lepas tu kami berpecah, sy dan adik sy dan 2 anak buah sy pergi mandi ke Sg Chongkak, Hulu Langat. Singgah makan kat Tesco extra kejap dan Taman Tasik Permaisuri, kasi budak2 ni main puas2 dan bersosial skit.  Best le outing ngan budak2 ni tanpa mak bapak dorang.  Manja sgt budak2 ni, bilik daku dah jadik bilik dorang dah.  Malam2 nak tido sekatil ngan kitaorang, mentang2 le Pakcik Syed dorang xada.





Kakak sy dan yg lain pergi jalan ke Putrajaya dan antar anak buah BIL ke rumah dia.  Isnin dorang g LCCT antar adik saya dan MIL balik Sabah.