Wednesday, 30 January 2013

Pangkor dan CH Trip






Salam kengkawan

Dah balik dari bercuti ke kengkawan sumer?. Kali ni sy pergi bercuti2 Malaysia jek ke Pulau Pangkor dan Cameron Highland. Sebenarnya pergi ke rumah kakak sy di Bruas, kakak sy cikgu yg pindah Bruas coz abg ipar sy tentera laut kat Lumut.  Sy pergi naik bus ke Lumut dari Puduraya naik bas Arwana dgn harga tiket rm24.70 sehala dan sy turun kat Stesen bas Seri Manjung.  Ni dah kali kedua sy pergi Bruas, jadik dah tahu lah. Cuma bas ni lalu Bidor dan Teluk Intan, ni first time sy pergi ikut Teluk Intan. jadi sy mcm blurr skit le. Sy tanya dgn adik kat sebelah ni, dia ckp mmg bas ni akan singgah Seri Manjung. Seblm ni sy pernah naik bas lain tau, masa tuh lalu Ipoh, ada ke patut dia xsinggah pun Seri Manjung punya stesen bas. Dah le sy baru first time dtg sini. Dulu pernah naik kereta dgn hubby g Lumut tp xingat jln sgt. Bila sampai Setiawan dah tau le lepas ni akan lalu Seri Manjung kan, tp mana le tau kedai2 kat Setiawan n Seri Manjung ni bersambung. Bila sy perasan dah lalu Seri Manjung, sy terus ke dpn tanya driver bas. Driver bas ckp td dia ada tanya ada sapa turun kat Manjung tp xde org jwb. Dah duduk tgh baskan, mana nak dgr.

Dah sy kena turun kat bus stand depan sekolah, dan kena menapak g stesen bas, sempat g Mc D tp ramai org le plak. Terus sy tanya org kat mana stesen bus. Sy nampak bgnn Billion kat situ, terus mencekik kat kedai apa ntah dlm tuh. Adik sy dtg dr Kuala perlis xsampai2 lg.

Oleh kerana tak nak pisang berbuah 2x 3x 4x, bila sampai stesen bus teluk intan, sy ckp kat adik driver tuh sy nak turun Seri Manjung. Jgn dia menonong plak jln terus ke lumut. Sebenarnya lumut dlm 10-15 minit perjln jek dari Seri Manjung tuh pun. Tp dah janji nak bertemu dgn adik sy kat Seri Manjung, pahtu kakak sy dtg ambik. Windu nyer ngan budak2 nih.

Dtg sini hari khamis cuti Maulidulrasul, jadik jumaat tuh kami dok umah je le bersama dgn dua org budak comel nih, Aiman dan Waie. Pagi kami naik basikal g pasar pagi dgn gigihnya, best beli mknn dan ketam, sayur, petai bagai. Nasib baik naik beskal, xyah le menapak jauh sambil bwk brg. Adik sy dan Aiman naik beskal, sy dah Waie jln kaki. Sempat singgah beli aiskrem plak kat kedai.  Pekan Bruas ni kecik saja dan kebykkan bangunan masih bangunan lama lg, aman dan tenteram duduk sini, dekat plak ngan bukit dan ada air terjun. Tengahari kakak sy dan si bongsu blik. Tetiba ada jiran sebelah kasi 2 kg ketam yg dah siap siang. Apalagi melantak ketam le kami thgari tuh. Best nyerrr...fresh giler. Ptg nyer kami g pantai remis beli ikan. Harga lebih murah skit jek dr KL tp dijamin fresh.  Singgah Billion dulu sblm balik tuk beli limau mandarin.


Kat Jeti Marina ni pun dah ada feri malam tapi harganya mahal skit le, kalo tak silap dalam RM16 sehala.

Kaunter beli tiket








Byk nyer org parking kete kat sini tp xpasti berapa harga

Sila beratur siap2 yer walaupun feri xsampai lagi

Feri

Sempat posing dalam feri

Esoknya, kami pergi ke Lumut untuk ambik bas ke Pulau Pamgkor. Dulu sy pergi naik kat jeti kat lumut tp kali ni abg ipar antar kami ke Marina jetty. Dr sini lg canggih dan lebih dekat. Beli tiket kat kaunter dan adnaik feri jam 10.30. Dlm jadual mmg xde ferry jam 10.30. Tambangnya rm10 untuk pergi blik. Sila simpan tiket yea. Tak panas lg bontot duduk tetiba dah sampai!. Dah nampai huruf 1 dan kuildi lereng bukit tuh. Mcm tak percaya plak. Rupa2nya menyeberang jek pun.  Tp sy pun xpasti ada kenderaan awam ke tak ke tempat ni. Kalo xde, naik je le dr jeti lumut tuh, tambang pun sama jek rm10. Kalo ada kereta sendiri, boleh
 park kat sini, ada luas tempat parking berbyr dia


Apakah yg berlaku?

Harga teksi mmg dan fix


Aiman



Sampai Lumut, ntah apalah nasib malang, ada pemandu2 teksi mogok plak. Ada le peniaga kedai bgtau kenapa tp xleh tulis kat sini :). Padan le sikit punya ramai org mcm terkandas kat jeti nih. Sampai ada pelancong blik Lumut blik. Nasib kami baik skit coz ada jumpa kereta sewa, tp kami minta bwk pusing2 pulau jek sbb pulau ni bukan le besar sgt dan minta hantar dan ambik ke Teluk Nipah dgn byran rm50. Kira oklah kan, nak sewa pun boleh tp sewa 3 jam dalam RM60 dan mana le sempat, dah le plan nak mandi sampai lembam. Dimaklumkan teksi pun ada jgk pakej pusing2 pulau ni tp xpasti berapa. Sebenarnya pengangkutan awam sangat mudah di Pangkor ni, teksi byk dan harga pun berpatutan coz dia van. Boleh sumbat 1 family masuk. Cuma kebetulan hari tuh jek nasib kurang baik. Oh ya tambang teksi mmg dah ditetapkan mengikut jarak perjlnn.

Lepas sampai, kami pergi tukar baju kat tandas awam dan bermulalah aktiviti berendam kami. Dlm 2 jam jgk le mandi manda dgn budak2 ni. Nilah saat2 gembira dgn dorg tuk kenang2an nanti. Nanti cepat jek masa berlalu, dorg dah besar dan masuk U dan kawin!. Mkn kat sini xde masalah, byk jek gerai2 tepi pantai. Kat sini ada jgk pakej g pulau Coral island dpn tuh jek tuk snorkling, ada jugak trip pusing2 pulau, kayak, banana boat pun ada. Sediakan saja ongkosnya, tp harganya berpatutanlah coz dulu sy pergi jgk Coral island tuh. Mulanya kami nak g situ tp bila nampak pantainya ok dan xramai org, kami mandi di situ je le.



Terasa macam dugung plak!





 Kul 3.30 kami call driver tuh dtg ambik dan kami naik feri balik Lumut blik. Mogok masih berterusan yea. Sian yg bwk family dan bwk beg besar2 tuh. Ehhh sblm tuh pergi memborong ikan bilis. Tak sangka ikan bilis ni byk jenis jgk, byk saiz. Sy beli yg belum kopek jek coz yg dah kopek harganya double.  Kena merajinkan diri tuk mengopek yea.

Hari sabtu kami pergi ke Cameroon highland plak, trip yg tetiba dtg dlm otak coz rupa2nya dorg xpenah g situ pun. Kami guna Garmin, ada le jgk menderhaka kat Garmin ni bila kami ambik jln sendiri. Dlm 2 jam jek dr Bruas pun. Sampai Kg raja tuh ok lg, sempat singgah kat strawberry farm pergi toilet. Tapi bila nak naik ke EQ tuh, hambik ko, berejam2 nak naik situ. Nak cr parking pun susah. Lastly singgah kat Brincang yg ada Muzium ke apa tuh. Sempat le merasa strowberi cokelat dan aiskrim strawberry. Kat situ je pun shopping coz dah jumpa parking.














Lepas tu kami menuju ke Brincang town pun jem jgk. Jadik kami decided nak blik ikut tapah jek coz xlarat nak harungi jem teruk lagi. Sampai Brincang pun hujan, kami terus je g Tanah Rata, kat sini xde le sesak mcm td tuh. Tp xde dah le jual bunga sumer, pahtu kami singgah kat Bharat teh dan turun ke Ringlet. Ingatkan kat situ ada jual bunga, rupanya xde..huhuhuhu...melepas nak beli bunga ros.  Nak pergi Tapah tu jln mmg simpang siur dan mmg dah mlm masa kami turun. Sempat lagi singgah tepi jln beli tikar dan papan memotong.  Rasa lalu Simpang Pulai lagi ok coz kat situ kita lalu atas bukit, nampak pemandangan.  Tapi lalu Tapah ni lalu kat bawah bukit yang jalan berbelit2. Macam pergi sekali imbas je le g CH nih. Patutnya jumpa kedai terus singgah dan shopping sepuas2nya kalo ada parking. Kalo kat Strawbery farm tuh mmg kebanyakkanya disediakan parking yg luas, ada tandas, boleh petik2 stawberry, ada jual bunga dan mcm2 lagi.   Tak tau plak jem gila babas mcm nih. Singgah mkn kat Gopeng, mkn udg galahhh...best nyer. Tgh mlm baru sampai Bruas. Terus packing coz esok nak balik KL dah.



Itu le pengalaman sy bercuti ke Bruas + Lumut + Pulau Pangkor + CH. . Ehhh pehal daku pokai skrg ni, bercuti pun dlm Malaysia jek. Hhmmm...skrg tgh pulun simpan duit tuh saving dan masuk rumah baru. Coz nanti dah ada rumah baru mesti payah dah nak menyimpan byk2kan. Dan jgk dah mula berangan nak buat apa kat rumah baru tu, dan semestinya memerlukan bajet yg byk. Tp rasa mcm nak pergi satu trip tahun ni selain blik Sabah ler. Tp xtau lg g mana.

Isnin blik KL balik naik bas Arwana jgk lalu Bidor dan Teluk intan, perjlnn dlm 4 jam jgklah.  Naik bas jam 10.15 sampai KL dalam jam 2. Terus kami g simpan barang dulu kat Pudu, pahtu jln kaki g Jln Tar dan sekitarnya.  Simpan beg ni murah jek, RM2 satu beg dan boleh simpan sampai 9 mlm.  Ada le beberapa kedai yang menyediakan khidmat menyimpan brg ni.




Tuesday, 22 January 2013

What life is all about


A boat docked in a tiny Mexican village. An American tourist complimented the Mexican fisherman on the quality of his fish and asked how long it took him to catch them. "Not very long," answered the Mexican. "But then, why didn't you stay out longer and catch more?" asked the tourist. The Mexican explained that his small catch was sufficient to meet his needs and those of his family. The tourist asked, "So what do you do with the rest of your time?" "I sleep late, fish a little, play with my children, spend time with my wife... In the evenings I go into the village to see my friends, have a few drinks, play the guitar, chase the senioras, and sing a few songs. I have a full life."


The tourist said, "I have a M.B.A. from Stanford and I can help you. You should start by fishing longer every day. You can then sell the extra fish you catch. With the extra revenue, you can buy a bigger boat. With the extra money the larger boat will bring, you can buy a second one and a third one and so on until you have an entire fleet of trawlers. Instead of selling your fish to a middle man, you can negotiate directly with the processing plants and maybe even open your own plant. You can then leave this little village and move to Mexico City, Los Angeles, or even New Jersey! From there you can direct your huge enterprise."


"How long would that take?" asked the Mexican. "Twenty, perhaps twenty-five years," replied the tourist. "And after that?" asked the Mexican. "Ahhhh...!!! That's when it gets really interesting," answered the tourist, laughing. "When your business gets really big, you can start selling stocks and make millions!" "Millions? Really?" asked the Mexican. "And after that?"


The tourist replied, "After that you'll be able to retire, live in a tiny village near the coast, sleep late, play with your children, catch a few fish, spend time with your wife, and spend your evenings drinking and playing the guitar with your friends!"

Thursday, 17 January 2013

Snowdrop ku dah sampai




Salam kengkawan

Sy baru je terima shopping online sy  iaitu cloth pad sy jenama Snowdrop.  Ada byk lg jenama lain yg jual CP ni, boleh tgok link entry sy ttg CP di sini.

Sebenarnya sy beli snowdrop ni 2x, semasa ada diskaun 30% hujung tahun hari tuh. Yg pertama sy beli untuk test saja coz nak tgok saiz dia mcmana, sy beli Minky Heavy Stream, Minky Medium dan Minky Light. Lepas tuh sy sempat pakai saiz Mingky Light sekali, rasa macam selesa dan plan nak order lagi untuk saiz lain pulak yg lebih kecik.  Seminggu selepas itu sy order set Minky Light Kit.  Yg kit ni ada Minky Light dan Dry Flux Liner pulak. Gambar kat bwh ni sy tunjukkan perbezaan saiz bagi memudahkan korang memilih CP yg sesuai. Bagi sy CP snowdrop ni saiznya agak besar untuk sy yg bersaiz kecik ni terutama yang Minky Heavy Stream dan Minky Medium tuh.  Jadik kengkawan kena pandai pilih saiz yang sesuai dengan kita.  Boleh tengok dan ukur sendiri ikut ukuran yg diberikan dalam website tuh.  Sy ni jenis yang tak leh masuk kalo ikut agak2 jek...blur skit, kena tengok dan ukur yg sebenar punya.baru puas hati.

Yg ni sy dah gandingkan CP yg sy beli ni dengan Pad Kotex saya.  Dari kiri yea...Pantyliner + Dry Flux + Slim + Minky Light - Maxi + Minky Medium + Overnight + Heavy Stream

Oleh kerana sy ni jenis kecik molek orang nya, jadi kalo pakai pada biasa, kalo untuk overnight sy pakai overnight, kalo untuk biasa2 sy pakai slim/pantyliner jek.  Jarang pakai maxi coz tebal sgt.  Jadik selepas pakai dan ukur2 CP Snowdrop nih, saiz yg sesuai untuk sy adalah Minky Light dan Dry Flux. Mungkin Minky Medium untuk overnight.   Saya hari tuh ada tunjuk CP ni kepada hubby. Hubby tunjuk kat Heavy stream dan ckp 'ehhh ni untuk org saiz xxxl bolehlah'. Cisssss.....sy ckp itu untuk overnight la bukan pakai hari biasa.  Dengki tau!. Jadik kengkawan, jom kita bertukar kepada CP! Mula-mula jek kita kuarkan duit banyak, lepas tuh pakai le sampai bertahun2 punya.  Sy tak beli lagi brand lain, tunggu le ada sale nanti baru le beli.

Nak cuci senang dan kena pastikan CP dijemur hingga betul2 kering. Kain ni kan byk lapis jadik kena pastikan ia kering luar dalam, takut nanti kena infection plak. Sy biasa lepas pakai terus cuci, pahtu rendam lg dgn air sabun semlman...coz sy ni malas skit. Esoknya sy masuk mesin basuh coz sy nak ia cepat kering. Pahtu jemur...siap dan simpan bila kering...mudah kan...yay..yay...

Setakat ni ada 11 jek, nanti le nak menambah lagi.  Nak try brand lain plak.

Jom sama-sama bertukar kepada Cloth Pad!!!!




Tuesday, 15 January 2013

The difference between COMPLETE and FINISHED


No English dictionary has been able to adequately explain the difference between COMPLETE and FINISHED. However, in a recent linguistic conference held in London, England, and attended by some of the best linguists in the world, Samsundar Balgobin, a Guyanese, was the clear winner.


His final challenge was this:
Some say there is no difference between COMPLETE and FINISHEDPlease explain the difference between COMPLETE and FINISHED in a way that is easy to understand.

Here is his astute answer:
"When you marry the right woman, you are COMPLETE. But, when you marry the wrong woman, you are FINISHED. And when the right one catches you with the wrong one, you are COMPLETELY FINISHED!"

His answer was received with a standing ovation lasting over 5 minutes and it entitled him to receive an invitation to dine with the Queen, who decided to call him after the contest. He won a trip to travel around the world in style and a case of 25 year old Eldorado rum for his answer.



Thursday, 10 January 2013

Aktiviti awal tahun 2013: Pruning taman & angkut air

Sebelum pruning

Selepas pruning

Selepas disusun


Selepas disusun


Hasil sisa buangan

Salam kengawan

Hari isnin lepas g bersosial ke rumah Kak Seri, rumah dia saja je le tempat daku lepak2.  Sblm tuh kak seri dtg umah daku tgok pokok daku yang serabai ni. Pahtu g lepak rumah dia coz dia nak tunjuk bunga halia dia.  Hahaha xpenah daku tau halia mengeluarkan bunga.  Suker sangat tengok pokok2 kak seri yang terjaga rapi.  Tak de le kekuningan macam pokok2 daku ni.  Yg daku nampak kak seri rajin pruning pokok dia, tu yang sihat jek pokok2 dia.  Dah le cukup baja, cukup kasih sayang lagik tuh.  Yg lucu tuh kak seri punya pokok mangga subur dan tinggi giler. Daku ckp ngan kak seri 'Kak, pokok mangga ni akak harapkan dia tumbuh subur ke harapkan buah dia?'.  Kak Seri ckp 'entah le'.  Kalo kat tanah tuh, dah mula belajar berbuah dah mangga sebesar tuh.

Jadi tengok2 tu terfikir sy nak susun balik.  Rasa stress plak tengok pokok daku yg tak terurus ni.  Masa seblm pegi umah Kak Seri tuh rasa macam biasa jek, tapi lepas balik dari situ baru le terasa stress.  Hahahah....dasar penjeles!!!.   Baru sekarang rasa malu ngan kemalasan diri sendiri.  Sebelum ni sikit punya ramai dah org dtg umah, tadak plak rasa apa-apa. Kahkahakah... Sib baik kak seri ckp pandan sy tuh makin besar (pandan yang Kak Seri kasi hari tuh). 

Malam selasa sy minta hubby tlg prunkan pokok2 sy tuh, coz kalo harapkan sy mmg tak terbuat.  Bukan malas tau, tapi sayang!!!.  Sy minta hubby prun limau purut dan tengek burung tuh.  Limau purut tuh batangnya dah macam ular dah coz dia menjalar kejar mataharikan.  Tenggek burung plak makin meninggi, sampai banyak betul dahan baru dan menyebabkan daun2nya jadik ciput.  Jadik hubby telah dgn rajinkan potongkan pokok limau purut dan tenggek burung.

Selasa ptg sy pergi ke nursery beli pokok jambu air.  Saja jek nak cari pokok yang besar skit.  Jadi dah arrange balik sumer pokok2 tuh.  Baru le cun skit.





Sumer gambar di atas adalah dari FB hubby coz dia jek le yg rajin ambik gambar, daku tak koser arrr...fikiran serabut fikir pasal air.

Air kami dah habis.  Sebenarnya hubby ckp ambik air biar le berpada2 coz dia fikir yang krisis air ni akan tamat dalam beberapa hari lagi. Jadi kami simpan air sikit je le. Tup-tup tgok berita sampai CNY.  Apa?.  Sebulan lagi tuh..gilak!!!.  Terus kami malam tuh beratur g ambik air.  Hubby tido awal dan dia pesan kejutkan dia kalo lori dtg. Jam 11.30 mlm, baru nampak lori syabas dtg.  Kami pun berlari turun ke Blok C coz lori tuh g situ dulu.  Dapat le 1 box dan 2 baldi air.  Pahtu lori air tu singgah blok A plak coz satu tangki telah diletakkan disetiap blok sekarang ni. Hubby sempat ambik lagi 1 box sebelum dia sambung tido.

Pahtu hubby ckp air kat blok kami ada dah syabar refill, jadi daku plak dalam jam 2.30 tuh sambung ambik air kat bawah coz orang pun dah tak ramai sgt.  Hubby plak sebelum tuh perli sy salu guna byk air.  Oooiiiii...mesti le nak guna byk airkan. Daku penuhkan sumer storage box yg ada...puas hati aku.

Sekarang ni air tuk minum kami beli jek.  Baju plak hantar dobi. Kalo kebetulan ada air paip, kami basuh le kan.  Kalo tak antar dobi jek.  Tp sy tetap masak le kan coz tak suker le beli jek manjang.  Lgpun sian hubby penat2 ambik air, mesti mudah laparkan.

Hati isnin demam + sakit mata + selesa, g klinik jap coz tunggu2 lori air tak tiba2 jgk.

Dalam kekalutan ni sempat gak hubby menunjukkan bakat terpendam dia membaiki plug ni. :)

Habis sumer storage box dlm stor jadik tempat simpan air.  Baru siap mop

Rabu sy dah mula keje, ingatkan dah malas dah nak fikir pasal air dah coz ada byk lagi simpanan air kat umah. Tapi bila sampai umah, terpengaruh plak tengok orang ambik air.  Kali ni boleh sauk sendiri dari dalam kolam, xpayah beratur dah.  Daku terus naik atas ambik baldi2 sumer tuh....termasuk baldi kecik untuk sauk air.  Kebetulan semlm sy dah kuarkan 2 storage box yg besar gajah letak kat balkoni. Standby kalo ada air kat paip nak isikan jek.


Daku pun g isi air dlm baldi dan storage box, tetiba hubby terpacul kat belakang daku.  EEEeehhhh terkujat den.  Terus hubby plak ambik bahagian bawak naik air dlm storage box.  Manakala daku g angkat baldi2 yg lebih kecik sama2 dgn Kak seri.  Lif plak jemmmmm...lambat le tunggu nyer.  Hubby dah turun blik pun lif kami belah sini tak ada lagi.  Hubby bawak plak 2 baldi besar naik guna lif sebelah sana.  Sampai atas, terjumpa dengan hubby kat depan grill.  Dia bawah masuk baldi dulu, sementara daku angkat baldi dan gelen2 tuh.  Tetiba lepas hubby angkat baldi besar masuk umah, tetiba paaaaaaaanggggggg.....daku tgok baldi besar tuh dah jatuh dan  tumpah kat ruang tamu umah..banjir kejap.  Rupanya pemegang baldi tuh tercabut...hubby plak terkejut dan dibiarkan jek baldi tuh tumpah habis.  Bukannye nak selamatkan baldi tuh at least kalo cepat dan tangkas, boleh le diselamatkan setitis dua kan.  Hubby mengekek gelak besar...daku pun speechless.  Punya le penat2 nak angkut, tetiba tumpah macam tu saja.  Daku pun cepat2 masuk, hubby plak dok gelak2 sambil kaki dia kuis2 air macam dok tepi pantai gamaknya.  Saja je tuju2 air tu kat sy.  Hampeh tuh...daku pun xlarat nak marah dah terus gelak sama.  Ya Allah, menguji kesabaran betul, lucu pun ada.  Tak de keje plak nak kena mop....adoyaiiii... Sy ckp kat hubby suh dia turun ambik air 10x lagi coz dia dah tumpahkan air.  Hahahaahaaa...

Lepas drama tuh kami turun lagi ambik air.  Sorg AJK penduduk ckp dorang tgh usahakan masukkan air dalam tangki dan pam masuk dalam rumah.  Jadik ada sesetgh rumah dah ada air le.  Kami pun bawak naik jek air yang ada. Masuk umah, umah kami air xsampai coz air ada dari tingkat 1-13 jek.  Buat masa ni ada jam2 tertentu saja management bukak air.  Bak kata AJAK tuh 'kalo ada rezeki adalah'.  Hmmmmmmm...kami pun tak kisah sgt dah coz stok pun dah byk kan.  Sehari 2 nih nak rehat dari mengangkat air.

Minggu ni banyak kisah lucu pasal angkat air.  Selain dari hubby yang tumpahkan sebaldi air kat ruang tamu tu kan.  Maid rumah orang hujung tu pun penah tumpangkan sebaldi air betul2 depan umah Kak seri.  Kahkahakah...dia bawak troli dari lif, pahtu nak corner L le konon nyer, ending nyer tertumpah. Susah susah je dia g mop air tuh kasi bersih balik.

Masa tengah nak angkut air isnin hari tu, sy ada nampak sorang makcik tuh.  Sy pandang dua kali kat dia sambil terfikir macam ada yg xkena.  Fikiran pulak masa tu tgh bercelaru, jadi otak pun lambat skit nak proses info.  Pahtu baru le sy menyedari yang makcik tuh pakai seluar pendek sampai lutut tapi pakai tudung!!!.  Makcik ooooiiii...tau le risau pasal air, kalo yea pon takkan lupa nak pakai kain!!!

Banyak lagi le, ada jugak yang turun pakai short pant je. Yelah lori dtg tengah mlm, dengar lori air agaknya terus capai baldi dan lari turun lif.  Ada yang bawah tupperware kecik2 tuk isi air, bekas tong sampah, baldi, botol 1.5 liter tu pun ada, bekas ari sebesar alam, rice cooker punya bekas nasik pun ada, ada yang guna stroller anak tuk angkut air, lelaki pompuan selamba pakai kat batik/sarung beratur. Ada jugak yang jumpa malam rambut kerinting, jumpa pagi pakai tudung elok plak. Ada jugak yang dah pangkat nenek2 angkut air, pahtu ckp siap makan ponstan lagi coz penat!!  Selain itu ada jugak yang bising2 meroyan coz ada le sebhgn kecik yg tak reti2 nak byr duit maintenance, buat muka bodoh plak tuh bila di tegur.  Ada jugak yang cool n steady jek walau dah tunggu lori kat bawah tuh 1-2 jam.

Syukur alhamdulilah dalam hari khamis dan jumaat ni kekadang ada le jugak air walaupun tak deras sgt.  Boleh le cuci kain dan simpan air sikit2.  Hari ni dengar berita masalah air ni mungkin akan selesai dalam hujung minggu ni coz keje2 pintasan air tengah dibuat.

Masa demam hari tuh minta hubby beli mknn di luar.  Pahtu dia beli ni jugak.....:)

Syukur alhamdulilah..boleh cover kos tak de air