Wednesday, 27 March 2013

Shopping free movie




Salam kengkawan

Dah lama xbeli brg kemas, ahad lepas pergi ke KLCC tgok2 brg kemas kat Habib. Mula2 nak trade in rantai tp memandangkan emas tgh murah, rasa rugi le plak coz akan tolak 20% dr harga semasa. 
Last beli ujung tahun lepas kot. Sy pun ambik le sebentuk cincin. Design byk tp yg sama saiz dgn sy ada le beberapa jek. Selain tuh tgok design jgk, ada design yg tak sesuai dgn jari daku yg kontot nih. Sejujurnya sy suker g ngan hubby tp hubby xnak teman coz busy buat ssignment. Semenjak dua menjak ni daku lebih suker hubby pilih coz mmg hubby pandai pilih yg cantik2. Masa beli ni harga emas 916 adalah RM185, ada less RM6 segram.  Rasanya agak murah le coz tak pernah lagi beli emas 916 yg harga kurang dari rm180 segram semenjak tahun 2011.

Dulu mula2 kawin xsuker shopping ngan hubby coz kena ikut dia g memana, biasa le lelakikan pilihan dia mesti le g tgok brg lelaki....bosannnnn. Bila g tempat brg pompuan dia xnak teman plak..suh g sendiri pahtu nanti suh call bila dah siap. Sakit hati tul.  Tp hubby tak kisah kalo daku beli brg kemas coz bagi org finance mcm dia tuh, itu adalah pelaburan...jadi digalakkan.  Kalo g beli brg kemas, dia nak le ikut.  Bila hubby xde nih, mula le daku emo kalo design yg daku minat xde saiz.  Daku kan suker bunga, tp bunga yg berkenan susah carik plak. Jadi sambar je le yg nih.

Bila dah swap CC, adik tu ckp boleh redeem tiket wayang kat Cimb kat situ jgk, tepi pizza hut. Daku pun pergi coz tingatkn hubby suker tgok wayangkn. Rupa2nya dpt 4 tiket. Aiyoooo...nak kasi sape plak tiket ekstra nih. 

Jadi selasa lepas pergi le kami laki bini ke Times square tgok citer GI Joe nih. Daku drive sendiri g sana coz hubby dtg dr opis. Tiket sy suh hubby kasi kat kengkwn dia.  Sebelum g singgah dulu mengisi perut melantak mihun sup dan otak2. Ingat2 lupa le jln nak g Times square, sy lalu ikut bulatan pandan dr jln cheras. Dulu2 masa Times square baru bukak ada penah pergi sekali.  Ayoooo....persimpangan bertingkat tuh dah siap rupanya...jakun kejap..ala yg lepas Jusco Maluri tuh.  Sampai bukit bintang jem skit, berdebar2 cari pintu masuk parking...xnampak signboard parking pun...ikut naluri jek. Syukur sampai jgk dgn selamat. Tersesat cari surau coz dgr hubby ckp ting 3, rupa2nya ting 7. Besar nyer le times squre nih, sesak dan sempit!. 

Best citer nih, byk action, kurang cinta2. Yg menarik ada pelakon korea dan cina. Costume pun cantik. Suker sgt pelakon korea pakai constume putih tuh. Babak paling best, adegan kejar mengejar di dinding puncak gunung...sebijik mcm spiderman.  Main baling2 tali ke batu pahtu berpaut sambil lari-larik dan terbang2.  Ngeri weiiiii....


Lepas tgok wyg beramah mesra ngan couple yg hubby kasi tiket tuh, terus masuk kedai cari kasut. Kasut lama dah buang dah, coz dah barai.  Yayyyy...ada kasut baru. Gembira coz hubby ada tukang audit. Biasa kalo hubby tak berkenan dia akan ckp 'teruk nyer taste you!'.

Blik dah kul 11. Seblm tido mkn multi vitamin pahtu tetiba lapar g masak megi. Pahtu melantak coco crunch abis sebungkus. Aduh byk nyer mkn, bersumo mknn dlm perut.  Subuh2 bgn, ehhhhh nape perut kembung memulas-mulas nih.  Demmmmmm...kena food poisoning plak.  Daku kalo kena, mmg kena muntahkan sumer baru ok. Menepek pepagi, terus cuti emergency. Tp tghari dah ok, gigih g Bank islam bukak akaun Tabung Haji. Org lain bukak semenjak baby, daku dah tua bangka baru terhegeh2 nak bukak!. 

4 comments:

  1. okla tu kak br bukak akaun th.tp kalau duit dah cukup,ikut je pakej.mahal sikit tp berbaloi.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..mmg kena simpan duit lebih skit nih. :)

      Delete
  2. Bagus beringat hari tua esok.

    ReplyDelete