Tuesday, 26 February 2013

MKH Carnival@Kajang 2


Salam kengkawan

Bulan lepas ada dpt jemputan ke Karnival MKH kat Kajang 2. Sesape yg membeli rumah MKH dpt jemputan ni. Mula2 mcm malas nak pergi, lastly pergilah jgk. Confiden le jgk pergi ke situ coz familiar jgk dgn Kajang 2 ni. Dulu pernah menyewa kat Kajang utama masa belajar dulu. Teringat dulu, kawasan yg skrg ni tgh dimajukan dgn kawasan perumahan yg super duper cantik ni dulu kawasan bukit2 yg dipenuhi oleh ladang getah.  Dari rumah lama dulu mmg nampak dan dulu pun selalu jugak merayau2 ke kawasan perumahan yg tinggi skit yg bersempadang dgn ladang getah nih.


Sy pergi ikut Jln Reko yg lalu bawah keretapi tuh, ada signboard tunjuk jln masuk dlm. Bila masuk, hhhmmmmm dah lapang dah sumer.  Terkesima kejap dgn rumah yg sgt cantik tp bila tanya kat sales opisnya......harga umah yg dah siap tu dulu mula2 jual pun dah dekat rm500k.  Kat sini yg ada super link dan Semi D jek yg ada setakat ini. Ada jgk plan pembinaan untuk kawasan ni, boleh le pergi usha bila berkenan yea. Mmg best tempat ni, dekat ngan UKM dan sgt strategik jgk tempat dia tp tu le tak mampu plak. Kalu rumah pertama mungkin oklah, atau sharing beli ngan husband.  Daku mmg xmungkin coz hubby xminat umah bawah nih.

Oklah kengkawan, ni sy share gambar2 yg sy sempat ambik hari tuh. Sempat tgok persembhn Shila Amzah, kecik jek orgnya....suara mmg mantap...suara live sama jek dgn suara dlm radio...heheheeee....

Sebenarnya kat carnival ni ada cabutan bertuah kereta tapi malas nak citer sgt coz tak cukup bertuah nak dpt kete tuh...huhuhuhu....





Depan pagar pun luas jgk

Masa naik ke tingkat atas rumah contoh, sy pergi ke tingkap bilik belakang....best sgt bila bukak tingkap terus nampak pokok ni dan bunganya yg warna purple betul2 depan mata.  Pokok ni dibiar tinggi...berkenan le tgok pokok ni..sape tau nama pokok tinggi yg dlm pagar nih?  Pokok Semarak ehhhh...




Taman permainan 


Tgok tuh....Shila tgh buat persembahan



9 comments:

  1. sangat chantik rumah kat kajang2 ni....saya pun suka nak teringin nak beli rumah kat area bangi...suka tinggal area situ....nanti mahsing nak launch southville, boleh la usha...tapi rumah double storey pun starting 530K daa....mahal bebenor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya sgt cantik, sumer nyer rumah yg agak mewah, xnampak pun rumah teres biasa. Jadi kawasan elit ni nanti. Mahal sgt rumah kat Bangi ni. Tapi kalo nak murah skit boleh jgk carik yg second hand tapi kena cari le, susah nak dapat dah skrg.

      Delete
  2. kak, rasanya macam dekat dengan rumah saya kat laman suria kan? akak kan pernah teman saya masa launch dulu, 2011? apapun santekkkkkk yuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelah Laman Suria le ni. Nampak Laman Suria dari sini, Zaila xpernah skodeng ke kawasan ni?. Ada jugak jalan tembus ke Kajang Utama dari sini. Skrg sumer dah rata, tinggal nak buat rumah je lagi. Kunci pun ada yg dah dapat masa karnival hari tuh.

      Delete
    2. ohhh...masa sebelum pindah selalu jugak terjah kat padang permainan kat situ kak! lately pemaju dah robohkan kot..besar sangat2 dalam rumah tu..best sangat..klu dah siap lagi senang nak ke ukm sebab dah ada jalan pintas..harga rumah kat Laman Suria pun dah naik..cepat benau kak!!

      Delete
  3. cantikkknya rumah..mseti harga pon cantik kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan!. Tak berani dah sy tanya future projek dorg harga berapa. Sales opis dorg besar kat sini kalo nak pergi tengoklah, nampak byk jugak projek baru dorg nih. :)

      Delete
  4. Canteknya! Agaknye bape eh price skg? Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik sgt, nampak ekslusif. Kalo 2nd hand mau nyer naik beratus ribu dari harga asal! :)

      Delete