Friday, 16 November 2012

Red valvet cake

Salam kengkawan

Tahu kat mana ada jual kek red valvet yg sedap? Sy ada jumpa satu kedai melayu yg jual kek ini kat Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.  Biasa le ni outing time rehat, hari keje.  Mula staf opis yg beli kek ni, jadi harus le minta direction kat dorg. Setelah pusing kepala nak mendigest instruction dari Erna, akhirnya dpt jgk. Erna ckp dkt dgn Restorent Bamboo n dibelakang Butik Manjaku yg daku tak familar. Jadi rehat tuh bergegas beli 2 pieces tuk diri sendiri n jugak hubby. Hubby ckp 'oklah'. Kira sedap le tuh coz biasa hubby geleng kepla jek. Kalo nak cari g google Restorent bamboo tu yea dan kedai ni selang beberapa kedai jek dr situ.  Kalo dari Tol Kajang (amboi jauh nyer nak carik kek!),keluar cari jln nak g Bandar Baru Bangi, lepas traffik light.....terusssss.... sampai jumpa trafgic light kat simpang 3 tuh. Dari situ dah nampak dpn mata Butik manjaku tuh, ambik kanan dan lepas tuh ambik kiri. Agak2 le n cari jln nak masuk ke deretan kedai belakang Butik Manjaku tuh. Kat situ le kedai2 dia. Area situ jgk ada kedai jual brg2 buat kek. Kedai kek velvet ni namanya Bread Time Bakery, speciality mmg buat kek valvet!. Daku tadak apa2 share dlm kedai ni, cuma nak berkongsi info ngan korang yea....  Bertambah le list tempat beli kek daku....

Sebenarnya nak try jugak buat red velvet ni, tengah cari resepi yg best.  Ada jugak google resepi org putih, tapi tgh pening nak cari bahan-bahan pulak.  Jadi kena le taste dulu caner rasa kek nih, nanti baru boleh buat benchmarking ngan kek sendirik kan...kan!!!.










Ada jugak cokelat comel2 macam ni, beli jgk sekotak tuk hubby! Saja kasi suprise letak atas meja study dia sebelum keluar pergi Manjung hari tuh.



No comments:

Post a Comment