Wednesday, 10 October 2012

Mengerlip bling bling





Salam kengkawan

Ahad lepas sy dgn ditemani hubby telah pergi ke Sambutan Ulang Tahun Habib di Alpha Angle, Wangsamaju.  Dapat info ttg sale ni dr fb sbb sy liked page Habib. Kebetulan kami pergi melawat mertua yg dtg rumah adik ipar, jadi kami pun menyinggah ke situ.  Ada sale sehingga less RM20 segram ko!.  Sabtu tu adik ipar sy pun g situ jgk beli gelang.   Mertua sy ckp punya le ramai org, nampak org dr brg kemas.  Kalo sape2 nak beli berlian kawin mmg patut le tunggu sale Habib coz boleh dpt sehingga 70%. 

Syukur dpt parking, risau gak hubby hangin n terus blik. Sampai jek kami terus kebhgn belakang.  Tp malang nyer yg less rm20 tu untuk yg byr cash jek, itu yg diberitahu oleh sorang salegirl muda yang jaga bahagian tu. Kami ala2 hampa dan sy pergi ke ruangan yg less rm8 tp boleh byr dgn kad manakala hubby tetap tengok kat bahagian yg murah tuh. Harus le kan byr dgn kad, mana nak carik duit cash on the dot nih.  Baki dlm bank tinggal sisa sisa jek lagik. Sy mencari pendant utk rantai sy, dulu masa beli konon nak beli kemudian pendant...hhmmmmm sampai ke sudah xbeli.

Sy pun berkenan kat pendant bunga tapi akak salegirl tu busy plak layan org lain. Dia pun ckp xcukup org nak layan. Sy pun pergi ke tempat gelang2 plak tp terus pejam mata sebelah memujuk hati beli pendant jek.  G blik kat akak tuh, dia minta maaf sebb xterlyn tadi. Lepas pilih dan byr g semula tempat hubby.  Daku pun heran apehal laki aku ni kaku jek kat tempat yg ada less rm20 nih, ke dia g ngorat salesgirl comel kat situ?  Eiiiii xleh jadik, sy pun g tempat dia. Dia tak buat apa pun, just borak2 ngan abg yg tgh beli rantai tuh.  Sedang cuci mata, akak yg layan sy tadi pun dtg. Belek2 n borak2 ngan dia, rupanya dia boleh jek kasi guna kad kredit. Laaaaaa apasal le xjumpa akak ni tadi.  Hubby pun g beli gelang bulat2 ni, design mmg ke laut skit tp hubby nak beli utk invest, sbb tu dia dok pujuk akak tuh cari yg workmanship dia murah. Sy plak cucuk hubby cari design yg elok skit sebab sy nak 'pau' hubby supaya kasi sy pakai gelang tuh sekejap...sekejap jek!!!. Ha...ha...ha... Hubby plak ckp nak gadai esok tuk byr ptptn dia....hampeh. Tak sangka dia beli emas jgk, kalah lg bini dia nih.  Padan le hari tu sy jumpa paper bag Habib kat meja bacaan dia, terdetik gak dalam hati, eeeeeewah laki aku ni beli brg kemas tuk sape nih?.  Bila sy tanya, dia buat dek jek.  Rupa2nya dia g simpan kat bank.  Hubby jenis perahsia, sebab tu isteri dia ni kena jadik CSI kekadang!

Lepas dah byr dan mkn2 kat situ kami gerak nak keluar kedai. Ada air dan beberapa kuih disediakan.  Sorry tak sempat ambik gambar dalam kedai coz penuh sesak dan padat. Tetiba ada satu budak lelaki 2 tahun tgh kena dokong ngan mak dia, tgh pegang botol susu, mak dia tgh leka tgk rantai, pilih kak jgn tak pilih!. Hubby tengok dia, tiba2 budak tu hulur botol susu dia kat hubby, hubby plak g ambik dan terus jln nak keluar. Lama jgk le budak comel tuh tercengang2 tgok hubby kacau2 dia dari hujung sana, nasib baik dia xnangis.  Sy berdiri tepi budak tuh sambil jengil2 mata dan lambai2 hubby suh hubby pulangkan blik, kalo jerit takut mak dia perasan plak kan.  Kebetulan kakak sales girl td tuh lalu dan tanya kenapa, sy ckp hubby g ambik botol susu budak nih!!!. Terus akak tuh gelak. Mak budak tu pun dah menoleh2 dah apa drama kat belakang aku ni. Tp sy senyum2 jek, budak ni good boy...tak nangis punnnn. Lama baru hubby g pulangkan blik. Sy terus tarik hubby keluar dari situ, pening pala daku cam nih.  Teringin ke bang? 





No comments:

Post a Comment