Saturday, 29 September 2012

Nasi Ayam Madu di belakang UKM Bangi

Salam kengkawan



Beberapa minggu yang lepas sy dan hubby pergi ambik cheque refund rumah kat pejabat kontraktor kat Semenyih.  Sape-sape yang penah baca entry sy pasal rumah impian tu tau le yea sy buat refund umah mana.  Syukur alhamdulilah yg RM2k ni dah dapat, tinggal nak follow-up untuk yang RM1k tu jek lagi. Kebetulan hubby ada kelas hari ni, jadi pagi ni dia boleh teman kejap.  Bukan teman jek sebenarnya, booking rumah tuh atas nama kami berdua, jadik kena le dua-dua datang untuk sign penerimaan cek tuh.  Tak leh wakilkan........


Nampak tak traffic light tuh? Restoren ni kalo dari UKM, ia terletak di belah kanan.  Tepi traffic light tu ada jugak yg ckp laksa dia sedap.  Tapi sy tak pernah pergi lagi. 
Ni kami otw g kete selepas makan....

Kira cepat le jugak dapat ferund coz awal puasa hari tu buat surat pahtu sy hantar guna pos laju.  Syukur-syukur, boleh le simpan duit tuh tuk projek seterusnya.  Seminggu lepas raya, pemaju tuh dah call suh ambik cek.  Ni pun kira dah lambat coz nak tunggu hubby cuti tu mmg payah skit.

Balik dari Semenyih tu kami lalu Jalan Bangi lama.  Jadi sempat singgah kat Nasi Ayam Madu ni.  Lokasi nyer senang je.  Sy bagi direction dari UKM je le ye.  Kalo dari traffic light kat depan UKM tuh dari bangi, ambik kanan, terus saja hingga lalu depan UNIKEB, pastu akan lalu jalan bengkang bengkok.  Kedai tu terletak di jalan yg bengkang bengkok ni le.  Nanti akan jumpa traffic light yang bersebelahan dengan jambatan ke Teras Jernang.  Restorent ni sebelum traffic light tu yea...jgn pandu laju sangat plak. 

Bagi sy Nasi ayam ni biasa2 jek rasanya cuma kalau banding dengan harganya mmg kira murah le.  Hari tu ada promosi harga di RM4!!!.  Selain nasi ayam ada jugak nasi campur dll.  Boleh le sekali sekala nak g makankan.  Hari tu pun kali yang k-3 sy pergi situ, hari yang pertama dan ke-2 tutup!!!.  Serius, restoren ni kira glamer jugak tau area Bangi.  Kalo tengahari ramai org g makan kat sini.  Lama-lama sy keje kat Bangi ni byk jugak le sy jumpa tempat makan sedap-sedap.  Nanti kalo ada tempat makan yang best sy buat enrty yea. :)


 

2 comments:

  1. Nk order ayam murah dan harga boleh di runding sila hubungi 0192187404 (jalel)

    ReplyDelete
  2. Nk order ayam murah dan harga boleh di runding sila hubungi 0192187404 (jalel)

    ReplyDelete