Wednesday, 1 August 2012

Simpan dalam ASB guna CIMB CLICKS


Bila kita click subcribe ni, biasa akan ada bende berpusing2 kat tabke kat bwh. Abaikan saja, lepas pilih akaun terus click next.

Isikan berapa byk duit nak masuk, click declaration kat kotak ciput kat bwh dan click subcribe. Tara....dah siap transfer! ;


Pernah tak korang menghadapi masalah nak bank in duit ASB?.  Sy selalu menghadapi nya, malas betul nak kuar duit dan g pej pos.  Ending nyer..duit simpanan untuk ASB banyak yang telah dishoppingkan.  He...he..

Sape2 ada CIMB click angkat tangan?.  Dalam CIMB click dah ada dah urusniaga untuk transfer ke dalam ASB.  Just click Manage my wealth, pahtu click ASNB, pahtu click Add favorite account, isi maklumat dalam tuh dan ikut instruction. Sy pun dah tak ingat dulu sy buat mcmamana yang detailnyer.

Bila nak tgok account kita dah masuk ke belum dalam sistem, click View account status.  Bila nak transfer duit masuk ke dalam account, click Subscribe.  Bila nak tgok status transaksi yang kita telah buat, click View Subscription Status. 

Senangkan!!! Cuma kekadang dia ada jem sikit terutama bila hujung bulan.  Bersabar yea...tungguuuu...jgn shopping duit tuh plak.  Cara ni best coz kita pun tak tau jumlah dalam akaun tuh, sy mmg suker pindah2 mcm ni coz kalo sy tau duit dah byk skit...mula le sy nak memperhabiskan nyer.  Tapi hujung tahun kena le update bukukan nak tengok bonus masyuk baper byk.  He...he..  Ok kengkawan...jom kita menabung!!!!!



14 comments:

  1. memang kalau nak p pej pos susah sikit..malas...guna cimb ni memang memudahkan....macam tabung haji la...kalau kita masukkan thru bank islam....cumanya tak tau la berapa duit kita...kena jugak p update buku....huhu...tapi yang penting, senang sikit masuk guna cimbclicks ni..kat mana-mana pun boleh buat as long as ada internet....jom menabung!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Myaini. Jom...jom....Tu le kan, menabung ni mmg ptg. Sesak2 sikit xyah le pinjam meminjam dgn org lain. :-)

      Delete
    2. salam, if kt transfer cimb ke asb tu bank cas berapa ye? TQ

      putriville@gmail.com

      Delete
  2. Salam.. Nak tanya.. Cimbclicks ni boleh cek sekali tak kita punya duit dalam ASB tu? Atau kena update kat ASB jugak?

    ReplyDelete
  3. W'salam Anon, kena check asb jgk kalo nak tgok baki. Yg ni utk transfer jek. Kita hanya boleh tgok rekod2 duit yg kita dah transfer jek!. :-)

    ReplyDelete
  4. bank charges brape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon, RM1.00 untuk setiap transaction.

      Delete
  5. ada tak kes bila duit dah potong dlm cimbcliks tapi dalam asb tak masuk? apa hak kita dan yang boleh kita buat? sbb kat situ ada tulis, transaksi selepas pukul 5pm akan diproses keesokan hari. bermakna kalau sebelum pukul 5pm, transaksi akan berlaku pada hari yang sama..sepatutnya..hurmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ada kes macam ni jgk, kena buat aduan kat bank yg terlibat. Dan setiap beberapa bulan mmg kena update buku dan semak.

      Delete
  6. slalu klu transaksi ambil masa yang lame ke? sy buat dr pg td, skg da ptg status masih pending

    ReplyDelete
  7. saya punya payment from tu tak kluar plak account bank sy.

    ReplyDelete
  8. Assalam...Sekarang blh buat lg ke... asb online mskkn dr cimb clicks ni... nak kene daftr x lg, klu kite dah ada cimbclicks...tinggi x risiko kehilangan duit kita...

    ReplyDelete
  9. asb ni loan ka atau yg biasa ya ? tk dpt nk mmbezakan loan n tk loan nii .

    ReplyDelete
  10. Terbaik saudara~! Mohon share ke pos Facebook saya (senang nak ingat). Lama nie, asyik tunggu nak offday je pergi bank/pos opis kalau nak masuk duit ke dalam ASB....

    ReplyDelete