Friday, 11 May 2012

Gengster kiasu mengamuk di V.Amani

Salam sumer

Pagi pagi ni seblm jam 7 dah bangun, walaupun semlm ada jek mat rempit mabuk yg press2 minyak depan kondo nih. Mmg x aman tido semlm. Dlm jam 7 p
agi tadi tetiba dgr org menjerit pepagi buta, daku yg suker benar ambik tahun n ala2 csi ni terus berkejar ke tepi tingkap. ada sebijik kete ala2 gen2 ke honda ke, minta maaf sy bkn penggemar jereta jadi jenis jenis kereta ni kurang arif berwarna silver, yg ni confirm!. kete tuk tengah berhenti dpn pondok guard. Rasanya kereta tu nak masuk dlm tp guard tak kasi masuk. Jadi berlakulah pertengkaran mulut. Kereta tu pun beralah n pergi tp mcm tak puas hati jek coz nampak dr cara penanuan dia tu dia tekan2 minyak. Hati sy tak sedap dan rasanya mcm ada bende tak settle.




8 minit kemudian, kete ni dtg balik n parking dpn guard. Nah ambik ko, kete tu dtg dgn 4 lagi member apek dia yg masing2 bwk kayu panjang. Ni mesti gengstar nih, cara gengster biasa le, dtg2 terus g pukul2 guard tuh ala ala dlm movie.  Abis le guard tu kari lintang pukang dan gangster tuh masuk kejar sampai dalam kondo. Ada yg lari sambil minta tlg dan ada yg kena tibai dgn kayu beberapa kali. Aduhai naoe le plak jadik mcm nih. Org lain xkeh bantu coz oeoagi buta ni kan mana ada org kat bwh. Ada pun beberapa warga tua yg nak g jogging. Dah sumer org lari, sambil2 jln keluar g kete, org ni g pukul plak motor yg park dpn guard n tolak sampai jatuh. Masa ni ada dgr beberapa org penduduk menjerit 'ooooiii kurang ajar'. Dan ada beberapa lagi jerit suh call polis. Daku yg tgh kat ting 17 ni terpaku n tak terfikir nak ambik gambar. 


Apek2 ni cekeding jek tp punya le ganas n namoak le muka kiasu dia. Sy pun penah gak kete sy kena clamp guard hari tu tp sy byr je le denda. Marah mmg marah tp ko nak mrh sgt dorg pun xbleh coz itu mmg keje dorg.  

Ya allah, selamatkan le bumi malaysia ni dr org org yg jahat. Cheras ni mmg black area, kawasan kongsi gelap. Mmg dorg spesies mcm ni. Dulu penah ada kwn sy hon sebuah kete kat taman midah, beberapa minit kemudian ada gangster dtg nak pukul dorg. Mcm tu le yea, sbb tu sy punya impian nak g cari umah tempat lain. 

Beberapa minit kedian polis dtg ambik keterangan n pakcik yg cedera tu di bawa ke hospital. KesKESmcm ni biar le polis settlekan. Kita sbgai org biasa ni apa le kita boleh buatkan. Apek ni jadik polis xnak tp jadi gangster nak le plak. 

 Inilah senario sebenar masyrakat kita, kes buli, samseng, gangster mmg wujud. Sbb tu keje polis ke, guard ke bukan keje senang. Kekadang org suker kutuk2 bagai tp dorg xfaham keje polis ni caner. Suruh ke adik beradikbsaudara

No comments:

Post a Comment