Saturday, 28 April 2012

PELANGI KU BERSINAR : LITTLE S




salam semua


Pagi-pagi lg  st keluar rumah untuk lergi ke hospital. Kali ni appointment dgn doc untuk tengok ovum. hari tu dah mkn ubat subur lima hari.

Kali ni mcm tadak org plak, mungkin sumer org bluk kg kot. doc pun minta time kejao ciz sdg mkn. Nak checj telur ni kena scan dlm rahim, jd doc bgtau kena masukkan kamera. Alahai bila doc ckp mcm tu sy dah hilang mood kejap. TP nak buat caner, doc cko kalo scan dr luar xnampak telur. BIla scan tu nampak sebijik je telur. Syukur le ada gak telurkan. doc ckp biasa kalo mkn ubar suburm leh byk produce telur. he...he...

Doc ckp saiz telur normal. kalo mkn ubat ni, kitaran period jadi 28 hari, jd time subur hari ke14 tu hubby kena ada le kan. tu yg susah tu, jadual hubby mana le tau, dia susah nak share pasal keje dia. MInggu dpn hubby plak berjoli joli g obersee. mmg hal hal planning ni mmg kena ada kerjasama suami isteri, kalo tak payah. Sedih, dr hari pertama jumpa doc sampai le ni entah appointment keberapa, sy g sorg sorg jek. hu..hu..

Nanti kalo dah ada baby, moga sy diberi kekuataan dan kesihatan untuk jaga dia dgn baik. TEtiba jek rasa sedih nih...terlebih sensitip mlm ni.

No comments:

Post a Comment