Saturday, 21 April 2012

Pelangi kasih : our little S





Salam semua

Hari khamis lepas sy tgh ada kursus tapi ptg tu celok g ambik ubat kat hospital pakar jap. sebnrnya doc suh dtg hari pertmam period. Tp semlm ada kursus jgk, kursus ic dua hari. pergi tebalkan muka ngan urusetia nak kuar awal. bergegas pergi ambik ubat. sblm tu mmg dah call dulu dorg, mana tak leh amvik dah kan. doc suh dtg ptg ni jgk ambik coz patut mjn pg atau ptg. bila dtg disuruh g gpfarmasi ambik ubat. aik....5 bijik jek ubatnya, dah le dtg dr jauh!. ubat kena mkn mula ptg ni dan 4 hari berikutnya. hari ke10 period kena dtg lagi, doc nak scan telur. 

Balik dari klinik g psr kajang jap beli bunga ni dan tujusn sebenar nak beli daun sirih. ada india yg jual bunga kat tepi psr kajang tu. dia jual rm1 sehelau. mak aiii sikit punya mahal. bila tgok, sirih dia lembut, beza dr sirih biasa. psdan le dorg selamba jek kunyah. sirih ni buat pencucu wanita, semenjak dua menjak terasa gatal plak kat situ. sy ramas 4-5 daunsirih dlm tupperware, tp snlm tu cuci bersih dulu tau. lepas tu tuang skit air panas n kasi suam2 kuku. byangkan sampah sarap tuh n ambik airnys. jadikan pencuci wanita. pakai 2-3 kali sehari dah mula hilang gatalnya. mulanya guna dan ambik sirih kat umah mertua tp bila blik kl xtau nak cr kat mana.  tiba tiba teringat nak g cr kat sini coz biasa beli bunga segar kat sini. terus samvar bunga kat atas ni sekali. Sejambak bunga ada 2-3 bunga berharga rm5. Mahal bunga ni kalo kat mall. Harap bunga ni tahan le seminggu. 

Terima kasi sebab sudi singgah blog sy.


No comments:

Post a Comment