Tuesday, 20 March 2012

Turkish delight


Salam semua

Ahad lepas nampak kotak ni atas meja makan.  Dalam fikiran mesti ni hubby bawak dari istanbul hari tuh.  Hhhhmmmmm apa motif ntah, dah dekat 2 bulan baru le nak keluarkan.  Sabor je le isteri dia nih...  Itu le hubby punya habit,souvenir yg beli kat Perth hari tu pun masih banyak lagi kat drawer dia.  Bila sy gedik2 ngan dia nak ambik, dia buat dek jek.  Hatta souvenir dari Yanggon pun ada lagi byk dia simpan kat stor.  Tak berani plak nak songlap, takut nanti dia cari.  Tu tak termasuk lagi sekotak pelbagai jenis kain tenunan ke apa ntah yg jadik koleksi dia dalam stor tuh.  Kekadang memasang angan2 jugak nak ambik kain2 tuh coz hubby ni kalo beli barang mesti yg mahal dan cantik punya...he...he...

Bila sy kuar dari bilik sy nampak hubby makan, aduh dah le tak offer...dasar!!!.  Terpaksa le buat muka tak malu minta skit.  Dia tak kasi plak, cepat2 dia tutup penutup kotak ni.  Isk..isk...terus sy ckp 'Eeehhh ni jajan beli kat Matta Fair semalam ke?.  kwang...kwang..kwang.. pahtu dengan selambanya ambik makan.  Sorry yea bie, saja je gurau-gurau.  Hmmmmm... sedap jugak le, dan tak manis sgt.  Macam penah nampak dulu2 kat TLC manisan yg dibuat dari buah kundur.  Tapi ni rasa dia macam jelly yang agak keras skit teksturnya.

Aik...dalam packaging dia ada yang ada almond, pistachio le kat atas nyer...hhmmmmm entah..entah
 



No comments:

Post a Comment