Friday, 16 March 2012

Souvenir dari Korea pulak



Salam semua

Syukur alhamdulilah, bulan ni harapnya dah boleh dapat gaji baru.  Berangan2 untuk meningkatkan prestasi keje.  Mmg pun semenjak dua menjak jaga IC ni hampir 70% dok ngadap bende ni je le.  Petang2 g prepare eluent dan run sampel, pepagi g tengok result dan cuci2 mana yang patut.  Ntah napa ntah tadi result yang ending tuh jadik kosong, sy rasa sebabnya tiub yang masuk asid sulfurik tu tak masuk sampai dasar botol kot, jadik bila dia dah tak leh disedut, result pun tak kuar.  Apa da....hari tu leaking, hari ni 5 sample terakhir tadak result plak. Ni kali ke2 kami run sample, isnin nak ajak student run lagi.  Harap2 yg ni ok le, byk dah belajar dari kesilapan.  Seblm ni terkial2 nak prepare eluent n asid sulfurik tp sekarang ni dah biasa dah.  Prepare standard plak dah ok, tadi bincang ngan lecturer pun dia akui standard sy ok.  Yuhhhuuu....isnin nak call company tanya pasal analisis result ni.  At least pandai le nak explain kat student makna disebalik graf dan nilai yang tertera pada sheet result tuh.


Ni le souvenirnya...sikit punya byk.  Ada lagi duit kertas lupa nak ambik gambar. Seronoknya.....:)

Murah rezeki plak sy semenjak dua menjak ni.  Syukur alhamdulilah.  Walau pun tak dapat ipad pada larian hari tuh tapi dalam bulan ni, ni kali ke2 sy dapat souvenir.  Ni kira rezeki jgk kan.....  Tq yea kaksu sebab kasi sy hadiah2 ni dan jugak kasi sy pilih2 brooch yang sumernya cantik2 tuh.  Rambang mata nak pilih tadi.  Oleh sebab kami tak jadi balik dungun, jadi ada le duit skit nak shopping. 

Beberapa hari lalu bincang ngan hubby, next destination kami lepas ni adalah ke Korea iaitu pada hujung tahun depan.  Nak pegi dalam bulan disember macam tuh coz sy teringin nak main2 salji, jeles ngan kaksu yg boleh rasa snow hari tuh.  Tapi agak berjanggut plak nak menunggu hampir 2 tahun ni.  Ha.....awal tahun depan baru le nak start menabung tiap bulan tuk g korea ni.  Aaaaahhhhh seronok nya, g ngan hubby nak le coz sumer bende dia akan uruskan, sy tinggal bawak badan jek.  Syukur le hubby mmg boleh diharap bab-bab nih.  Sebenarnya ajak hubby g ujung tahun ni tapi hubby ada kelas.  Kelas hubby 2 tahun, lepas tu dia buat research 3 tahun plak.  Time dia buat research ni boleh le jenjalan coz kelas dia dah tak ada.  Elok jugak le...boleh le menambah tabungan yang ada.  Buat apa dok kesana sini bagai sedangkan saving tak sampai pun rm10k.  Nampak sgt tak reti nak urus duit nih....  Kan rainy day punya saving pun kena simpan at least 3 bulan gaji, tu tak termasuk lagi saving pelaburan lagi, aset, saving simpanan, gold bar etc tuh. Hu..hu..hu.  Dah tua2 ni kena le menabung byk skit supaya nanti tak payah le nak meminjam sana sini nyusahkan orang jek.

Brooch ni cantik2 sgt, shining dia lain macam jek.  Lepas ni xde le nak membeli brooch dah.  Ni kira brooch tuk dua tahun le nih.  Sampai le leh shoping sendiri nanti kat Seoul.


Yg purple tuk sy dan yg biru tuk Kak D tuk hadiah besday dia


Ni paling comel dan design terkini

Ada lagi warna gold tak dapat nak upload.  Sumer beli tadi 5 termasuk yang Kak D punya.  Tak ada brooch color gold lagi, nampak unik plak dan kebetulan byk tudung gold sy xde brooch.  Ntah pegi mana ntah brooch sy, punya le serabai g opis sekarang ni kalo pakai tudung bawal.  Sib baik pakai lab coat jadik tak nampak.

Dah cantik2 ni syg plak nak pakai nyer!!!! 




No comments:

Post a Comment