Sunday, 15 January 2012

Mizuno Run 2012

Dapat medal ni bukan sbb menang tapi 4000 pertama sampai ke garisan penamat dapat.  10KM dapat habiskan dalam 1 jam 30 minit kira ok le.  :)

Salam kengkawan semua

Sebulan yang lepas ntah macamana tetiba nak aktiv bersuka plak.  Ni dah terjangkit ngan kengkawan kat opis lama le nih, kat sana ada group yang suker joint program macam ni.  Apa lagi terus contact kawan saya nama Ezanee, dia recommend masuk Mizuno run ni.  Terus daftar dalam website dan bayar online RM60.  Pilih yg ni sebab lari kat upm.  Faham2 le kan kawasan u ni kira selamat, kete tak ramai, parking senang dan kira dekat le dari umah. 

Untuk persediaan lari ni, ada jugak le g lari kat taman tasik permaisuri.  Saya dan Husna adalah geng yang baru joint, jadi kami dah janji nak tegoteher2 le lari kan.  Tak boleh nak lawan yang otai2 ni, dorang mmg laju ke depan jek sokmo.  Malangnya sy tak sempat nak ambik kit kat pj yang berisi goodies bag dan baju.

Tiba masa yang dijanjikan, saya pakai jek le baju biasa tapi sama color ngan vest mizuno run ni supaya tak nampak alien pulak nanti.  Mula lari jam 7.00 pagi jam 6.40 saya dah kuar umah, sampai upm dlm 6.40.  Kira bajet sempat le nak ke stadium.  Tetiba tak sangkap jem plak jalan nak masuk stadium ni.  Terpaksa le parking jauh dekat 1 km jugak dari stadium.  Dah le sorang2 tapi ikut je le orang jalan kaki g stadium.  Bila sampai kat jalan nak masuk stadium tuh dah jam 7.00 pagi, call Husna pun dia pun otw jln kaki g stadium.  Jadik tak sempat le ke garisa permulaan dan tunggu jek kat tepi jalan dan terus follow.  Lgpun bukan nak menang hadiah pun kan, suka2 jek.  Mula lari tu masih gelap lagi, time lari tuh ada jugak le pandang2 ke belakang tuh cari Husna tapi tak muncul pulak le dia.  Yg bestnya ikut larian ni, kebajikan kita terjaga...dorang siap sediakan 3 point untuk kasi air.  Bila sampai kat tengah2 upm tuh rasa penat sangat...tetiba tengok signage 6 KM MORE...What????? Sikit lama aku lari tapi baru 4 KM?.  Waaaaa...lama nyer lagi...tercari2 kete kat mana, kalo lalu kat kete aku ni sure aku cabut balik umah tapi pusing2 xjumpa plak.  Sampai kat taman yang ada pokok2 besar, dah tak larat dah tapi masih lagi keep tengok2 kat belakang cari Husna.  Tetiba ada orang beli salam kat sebelah, ingatkan geng opis lama rupa2nya BOS opis lama.  Bos yang aku gaduh kaw-kaw punya.  Dgn muka terkejut terus senyum, xbos pun continue lari2 anak tupai.  Taubat, tak berani dah nak lari ke dpn...takut plak jumpa nga dia. 

Dari situ jln kaki jek.  Bila dah naik bukit dan dah dekat nak masuk jalan ke stadium call Husna.  Rupa2nya dia masih kat lembu2 tuh dalam 1KM kot.  Tak de maknanya nak tunggu minah ni, terus pegi ke garisan penamat.  Sampai ke garisan penamat terus g ambik baju...yea..yeaa....baru ada baju vest.  DAri situ g cari minuman yang free dan berkumpul ngan geng lama.  Xbos lama tu ntah dah ilang tak nampak muka.  Terus kami ambik2 gambar.  Lepas tu lepak ngan Husna, kami lambat kuar dri stadium, dapat le kami mengutip air2 tin, tembikai, nasi lemak yang tak habis tuh dari petugas.  Lepas tu terus jalan kaki g parking kete.  Husna ckp dia parking jauh...sampai kat kete saya, rupa2nya kete dia selang beberapa kete jek dari kete saya.  Heran kan...nape pagi tadi tak terserempak ngan dia?


Balik cheras terus g tesco extra cheras urut kaki.  Bab kaki dah settle tapi paha plak sakit.  Esoknya terus EL sebab tak larat nak bangun daaaa...

Tapi kut lari ni mmg best coz kekadang kena paksa diri gak.  Looking forward nak cari event lain plak ni.  Yg best nyer jumpa kawan lama dan jumpa kawan baru.  Ngan Husna dan Ezanee, dulu pagi2 lagi dah bergosip, petang nak balik pun bergosip jugak.  Tapi bila dah berjauhan mmg rasa rindu sgt kat dorang ni.  Dorang ni antara warna2 indah semasa di opis lama, kenangan yg sangat manis dan rakan sama bergelak ketawa dan bersedih.  Tak nak lost contact ngan dorang!!!!

No comments:

Post a Comment