Friday, 9 December 2011

Keretaku....bertuah ke tak?



Pernah tak nampak button yang paling kiri tuh.  Selama hampir 8 tahun drive saya tak pernah tau fungsi dia apa.  Petang tadi lepas balik dari makmal saya singgah pergi toilet, tetiba kunci kete saya termasuk dalam tong air toilet tuh.  Saya cuba keringkan dengan baju dan saya terus ambik beg untuk balik rumah.  Maklumlah hari ni hari jumaat, kena keluar awal kalau tak jem le nak kuar dari UKM dan Bandar Baru Bangi nih. Entah2 2 jam baru sampai Cheras.  Sampai kat kete saya tekan remote, tak jadik jugak.   Saya guna kunci, apalagi memekak le WMB ni kat tengah2 parking kete ni.  Ada le beberapa orang lalu lalang.  Beberapa minit kedian senyap...saya berusaha jugak keringkan remote dan cuba lagi.....saya try lagi bukak pintu...memekak balik la plak WMB ni.  Malas plak nak naik ke pej am minta bantuan, nanti kepoh satu pusat ni.  Tetiba saya teringat staf saya, saya pun call En. A, En. A pass kat En. F plak coz dia tak pandu kete auto.  En. F punya ayat mula2 'puan, dah menangis dah'.  Cisssss....dia gelak dan suh saya cari button bulat ni, mula2 tak nampak lama2 cari baru jumpa...dia suh masukkan kunci macam nak start kete tapi tak sampai start kete, cuma pulas kunci skit jek. Pahtu baru tekan button bulat ni, masa ni button ni dah menyala2 dah.  Lepas tekan ni baru le bunyik nyer berhenti.  Sib baik ada dorang2 nihkan...kalau tak menapak le kuar cari teksi.  Baru tau fungsi button ni....  Kunci spare plak letak kat umah.  Hmmmmmmm...

Jadik macam nih daaaaaa....


1 comment:

  1. Ya Allah Bai...kelakarnya...hahaha...Ksu pon penah kena gini...mmg masa 1st time jd tu gabra giler tak tau nk buat camno sbb stress dengar bunyi alarm bingit...haha...org suruh cari butang tu pon tak jumpa dek gegel ntah apa2...keke..

    ReplyDelete